Skip to main content

Special projects

Local arts Centre

  • Client / Aalter town council
  • Designer / BASIL
  • Engineering / Mouton
  • Period / 2019
For this big project, we built a bicycle shed, an entrance canopy and a staircase. The bicycle shed is made of galvanised and powder-coated steel with painted steel sheet walls and a roof of profiled steel sheet. Brass mesh is stretched around the walls as a finishing touch. 

The pyramid-shaped entrance canopy consists of galvanised and powder-coated steel with a roof covering of profiled steel sheet. The columns are equipped with cavities for LED lighting. 

The steps of the patio staircase are made of custom folded perforated steel sheets that are then galvanised and painted. The stringers are blasted, metallised and painted, and the handrails are made of brass.