Skip to main content

Special projects

Aalter Arts Centre

  • Client / Aalter gemeentebestuur
  • Designer / BASIL
  • Engineering / Mouton
  • Location / BE - Aalter
  • Period / 2019
For this big project, we built multiple canopies and even an indoor slide. The bike shed is made of galvanised and powder-coated steel with white painted steel sheet walls and a steel profile roof. Brass mesh panels are stretched around the walls as a finishing touch.

The pyramid-shaped roof consists of metallised and painted steel with a profiled steel sheet roof. There are cavities in the columns to insert a power cable for LED lighting. The base of the roof is assembled in our workshop and placed on the site on the supporting structure. In addition, a small awning has been installed above the library's book return box. This is made of brass plate. The letters on the canopy have been laser-cut.

The steps of the patio stairs are made of galvanized and painted perforated steel plate. The slots in the steps have been laser-cut to size. The stair stringers are blasted, metallized and painted, and the handrails are made of brass plate. The construction is welded into 99 parts and assembled on site.

In the play area of the library, we placed a slide. This is made of lacquered stainless steel.
Cookie
Verhofsté is using cookies to improve your experience using this website.
You can change your cookie settings at any time by deleting your cookies for this domain.